Blog Elektronica

Top 10 beste thuisbioscoopluidsprekers in 2021

De meeste televisies hebben een behoorlijke set ingebouwde luidsprekers. Maar deze luidsprekers zijn niet te vergelijken met een apart geluidssysteem. Met homecinemaspeakers kunt u genieten van films, sport en televisie zoals ze bedoeld zijn: met kwaliteitsgeluid.

Hoe u de beste thuisbioscoopluidsprekers kiest

Als u uw geluidssysteem voor thuis installeert, zijn er verschillende belangrijke functies waarmee u rekening moet houden wanneer u begint met het kopen van luidsprekers. Eerst moet u kiezen tussen een alles-in-één systeem of een compleet surround sound-systeem.

Een alles-in-één systeem vereist geen ingewikkelde installatie. Je sluit je speakers eenvoudig aan op je home cinema. Met een compleet geluidssysteem moet je je speakers in de woonkamer plaatsen.

Denk ook aan de volgende kenmerken:

 • Het totale aantal sprekers
 • Het wattage van de subwoofer
 • Digitaal 5.1-kanaals surroundgeluid
 • Installatie-opties

Een compleet geluidssysteem omvat doorgaans een middenluidspreker, linker- en rechterluidsprekers, surroundluidsprekers en een subwoofer. De subwoofer zorgt voor de bas, terwijl de opstelling van de overige luidsprekers zorgt voor surround sound.

Andere overwegingen zijn de prijs en de installatie-opties. Sommige luidsprekers kunnen aan de muur worden gemonteerd, terwijl andere op de grond kunnen worden geplaatst.

Beste Home Theatre-luidsprekers in 2021

Als je een algemeen idee hebt van wat je zoekt, vergelijk dan de details van de top 10 beste home theater luidsprekers in 2021.

10. Bose 161 luidsprekersysteem

Het eerste luidsprekersysteem dat u in overweging moet nemen, is een Bose-systeem. Het bevat 2 luidsprekers. Ook al bevat deze set maar 2 speakers, je mag hem niet afschrijven. De luidsprekers leveren uitstekend geluid van hoge kwaliteit. Bekijk de belangrijkste kenmerken:

 • Compacte stereoluidsprekers die een gebalanceerd geluid over een groot gebied leveren
 • Op maat gemaakte montagebeugels zijn inbegrepen
 • Magnetische afscherming op de luidsprekers om schade aan uw elektronica te voorkomen

Als u een eenvoudig luidsprekersysteem wilt, kan dit de juiste keuze zijn. Je hebt maar 2 speakers, waardoor de installatie snel en gemakkelijk gaat. Elke luidspreker wordt geleverd met op maat gemaakte montagebeugels voor montage aan de muur. De luidsprekers kunnen rechtop staan ​​of op hun zijkant worden geplaatst.

Er zijn een paar problemen. Ten eerste worden deze luidsprekers niet geleverd met luidsprekerkabel. U moet draad apart aanschaffen. Hoewel deze luidsprekers geweldig geluid bieden voor hun formaat, zijn ze niet te vergelijken met sommige van de high-end luidsprekers die onderaan deze lijst worden gevonden.

Over het algemeen bieden Bose-luidsprekers een eenvoudige oplossing om stereosurroundgeluid aan uw kamer toe te voegen. Maar ze zijn niet zo krachtig als uw andere opties.

9. Pioneer HTP-074 5.1-kanaals Home Theatre-pakket

Pioneer is een grote naam in home-audio. Dit 5.1-kanaals theaterpakket is weer een goed voorbeeld van wat dit bedrijf kan. Dit is de enige set in de lijst die is uitgerust met een audio-ontvanger. Hier zijn enkele van de andere details om op te letten:

 • 3D ready en HDR-ondersteuning
 • Ultra HD-doorvoer
 • Ingebouwde draadloze Bluetooth-technologie

Met de draadloze Bluetooth-technologie kunt u apparaten draadloos met uw geluidssysteem verbinden. U kunt elk detail horen terwijl u films speelt, games speelt of naar muziek luistert via dit luidsprekersysteem.

Het systeem heeft ook geavanceerde sound retriever-technologie. Hierdoor kan het systeem de uitvoer van gecomprimeerde audio herstellen, zoals mp3-, AAC- en WMA-audiobestanden. De herstelde uitvoer ligt dichter bij het niveau van het cd-geluid.

Hoe zit het met de nadelen? Er zijn geen zaken om te bespreken. Je krijgt een geweldig geluidssysteem. Maar het is iets duurder dan sommige van de andere opties in deze lijst.

Het komt erop neer dat Pioneer weer een kwaliteitsgeluidssysteem heeft uitgebracht. Maar om van dit superieure geluid te genieten, moet u iets meer betalen.

8. Harman Kardon HKTS 16BQ 5.1-kanaals Home Theatre-luidsprekerpakket

De volgende is een 5.1-kanaals home cinema-luidsprekerpakket. Dit omvat een subwoofer, een middenluidspreker en 4 satellietluidsprekers. Bekijk de rest van de details, voor- en nadelen:

 • Bass boost-regelaars en faseschakelaars
 • Bevat een subwoofer van 200 watt
 • Gemakkelijk te upgraden naar een 7.1-kanaals systeem

Dit luidsprekerpakket wordt geleverd met geweldige satellietluidsprekers. Ze doen geweldig werk bij het bereiken van de midden- en hoge tonen. Ze hebben ook gaten langs de achterkant voor montage. Maar ze zijn ook ontworpen om op een plat oppervlak te worden geplaatst.

De voor- en middenluidsprekers leveren geweldig geluid. Maar de subwoofer biedt mogelijk niet de bas die u wilt voor het afspelen van luide muziek. Hoewel de subwoofer 200 watt aan geluid levert, heeft hij niet dezelfde diepe bas die je zou verwachten van een high-end speakerset.

Over het algemeen heeft deze set een goede balans tussen voor- en nadelen. Het enige echte probleem is de kwaliteit van de subwoofer. Maar de andere luidsprekers zijn nog steeds geweldig.

7. Onkyo SKS-HT540 7.1-kanaals Home Theatre-luidsprekersysteem

Hier is een 7.1-kanaals luidsprekersysteem voor thuisbioscopen met een behoorlijke output. De subwoofer met basreflexvoeding levert een totaal vermogen van 230 watt. Samen met de subwoofer krijg je 7 andere speakers. Dit omvat voor- en midden 2-weg luidsprekers. Andere kenmerken zijn:

 • 5-inch diafragma-woofers in de voor- en middenluidsprekers
 • Duurzaam ontwerp dat jarenlang meegaat

Je krijgt veel geluid uit deze speakers. Als u de ultieme thuisbioscoop wilt creëren, kan dit de perfecte match zijn. Puur katoenen kegels worden gebruikt om een ​​snelle en nauwkeurige reactie te geven. Je krijgt ook een draadluidspreker om je systeem in te stellen.

Er is een belangrijk nadeel. Dit is een van de duurdere systemen in deze lijst. In feite betaalt u minstens twee keer zoveel als voor de meeste andere sets. Afgezien van de kosten, is dit een geweldige set. U zult uiteindelijk geen spijt krijgen van uw aankoop.

6. GPX HT050B 5.1-kanaals Home Theatre-luidsprekersysteem

Het 6e beste luidsprekersysteem bevat 6 surround sound-luidsprekers. Je krijgt een subwoofer en 5 andere speakers. Ze worden gevoed via een ingebouwde AC-voedingskabel en bieden de volgende kenmerken en voordelen:

 • De regelknoppen voor volume en bas bevinden zich aan de achterkant van de subwoofer
 • 5.1-kanaals surround sound
 • Ophanggat aan de achterkant van elke luidspreker

Dit systeem is snel en eenvoudig op te zetten. Je kunt de speakers aan je muur monteren. Aan de achterkant van elke luidspreker zit een ophanggat voor montage. U kunt ook meerdere apparaten aansluiten via de ingangen aan de achterkant van het systeem.

De nadelen zijn onder meer het totale vermogen van het luidsprekersysteem. Deze speakers vullen een grote kamer niet met dynamisch geluid. Maar ze zouden voldoende stroom moeten bieden voor een kleine kamer. Dit is een van de meer betaalbare opties.

5. Akoestische audio AA5170 Home Theater 5.1 Bluetooth-luidsprekersysteem

Hier is een krachtig geluidssysteem van 700 watt om te overwegen. Het bevat een subwoofer en 5 onafhankelijke kanaalluidsprekers. Deze luidsprekers zijn voorzien van invoer / uitvoer voor echt surround-geluid. Hier zijn enkele van de andere details nader bekeken:

 • Plug en play verbindingen
 • Magnetisch afgeschermde luidsprekers
 • Bluetooth-connectiviteit voor het verbinden van apparaten

Dit is een plug and play-systeem. Het is snel in te stellen en beschikt zelfs over Bluetooth-connectiviteit. Naast deze kenmerken zijn de luidsprekers magnetisch afgeschermd. Hierdoor kunt u uw luidsprekers naast uw televisie en andere elektronica plaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over schade door het magnetische vermogen van de luidsprekers.

Hoe zit het met de nadelen? Sommige mensen hebben gemerkt dat er een zoemend geluid uit de luidsprekers komt wanneer er geen audio wordt afgespeeld. Dit lijkt een zeldzame gebeurtenis te zijn, dus het kan mogelijk een willekeurig defect zijn op sommige eenheden.

Over het algemeen is dit een behoorlijke set luidsprekers. De prijs is laag en het geluid is goed. Het is misschien niet het krachtigste luidsprekersysteem, maar het klaart de klus.

4. Logitech Z506 Surround Sound Home Theatre-luidsprekersysteem

Hier is nog een geweldige optie. Dit volgende luidsprekersysteem is de minst dure optie in deze lijst. Maar het levert uitzonderlijk geluid via een 5.1-kanaals opstelling. Hier zijn enkele andere kenmerken en voordelen:

 • Bevat meerdere ingangen
 • Geluidssysteem van 75 watt
 • Bevat een subwoofer, een middenluidspreker en 4 satellietluidsprekers

Dit systeem is eenvoudig in te stellen. Het beschikt over plug-and-play-ingangen voor het aansluiten van uw laptop, mp3-speler of gamesysteem. Het bevat ook een dreunende subwoofer met volledige basregeling. Je draait de bas gemakkelijk omhoog of omlaag. Een andere geweldige functie is dat de luidsprekers 2-kanaals stereogeluid kunnen omzetten in meeslepend surround-geluid.

Er kleven een aantal nadelen aan deze set. De speakers kunnen niet aan je muur worden gemonteerd. Er zijn geen beugels langs de achterkant. Dit kan vervelend zijn, afhankelijk van hoe u uw luidsprekersysteem instelt. Het andere probleem is het ontbreken van luidsprekerkabel. U krijgt ongeveer 1,8 meter draad voor de voorluidsprekers en 4,5 meter voor de achterluidsprekers.

Dit is uiteindelijk een economische keuze. Het is zeer betaalbaar en biedt een geweldig geluid voor de prijs. Maar de speakers missen wel montagebeugels of gaten langs de achterkant en je krijgt niet veel speakerdraad.

3. Orb Audio Mini 5.1 Home Theatre-luidsprekersysteem in handgepolijst staal

Deze volgende set luidsprekers levert het helderste geluid in vergelijking met andere luidsprekers in deze lijst. Maar u zult meer moeten betalen voor deze hoogwaardige luidsprekers. Dit is ook de duurste set in de lijst. Andere kenmerken zijn:

 • Bevat een krachtige subwoofer en 5 orb-luidsprekers
 • De speakers zijn eenvoudig te monteren
 • 30 meter luidsprekerkabel en een subwooferkabel

De met de hand gepolijste stalen buitenkant van deze luidsprekers zorgt voor duurzaamheid en helpt bij het leveren van superieur geluid. Er zijn in totaal 5 satellietluidsprekers die in uw kamer kunnen worden geplaatst. Je hebt de mogelijkheid om ze op een oppervlak te plaatsen of aan de muur te bevestigen.

Zoals gezegd is dit een dure set speakers. Dat is het belangrijkste nadeel van het kiezen van deze set. Afgezien van het prijskaartje, moeten deze luidsprekers aan uw behoeften voldoen. Dit is echter geen draadloze set. Het komt erop neer dat dit tot de beste thuisbioscoopluidsprekers behoort als u bereid bent de prijs te betalen.

2. Polk Audio RM705 5.1 Home Theatre-systeem

Het volgende is dit 5.1 home cinema-systeem. Het bevat 6 luidsprekers – 4 satellietluidsprekers, een middenluidspreker en een subwoofer. De belangrijkste kenmerken en details zijn:

 • Magnetische afscherming
 • Inclusief flexibele muurbeugels

Een ander voordeel is de prijs. Dit is een betaalbare luidsprekerset die uitzonderlijk geluid levert. De behuizingen zijn gemaakt van zwaar, niet-resonerend composietmateriaal. Magnetische afscherming is ook inbegrepen.

Er zijn geen grote nadelen. Maar er zijn een paar kleine problemen. Ten eerste is dit een bedrade set. Als je op zoek bent naar draadloze luidsprekers, moet je een andere optie kiezen. Het tweede probleem is dat je een subwoofer van 50 watt krijgt. Er zijn krachtigere subwoofers beschikbaar – inclusief de subwoofer van de volgende luidsprekerset.

1. Yamaha NS-SP1800BL 5.1-kanaals Home Theatre-luidsprekerset

Bovenaan de lijst staat deze 5.1-kanaals home cinema-luidsprekerset. Het bevat alles wat je nodig hebt om een ​​surround sound-systeem in je huis op te zetten. Dit bevat:

 • 4 2-weg satellietluidsprekers
 • 1 2-weg middenluidspreker
 • 1 subwoofer van 100 watt

Alle luidsprekers hebben een magnetische afscherming, die elektronische apparaten beschermt tegen beschadiging wanneer ze te dicht bij de luidsprekers worden geplaatst. Deze set biedt ook 5.1-kanaals surround sound met een breed frequentiebereik van het systeem. U krijgt een vol, rijk geluid, of u nu naar muziek luistert of een film kijkt.

Er zijn geen nadelen te overwegen. U krijgt een kwaliteitsvol geluidssysteem voor een redelijke prijs. Als er een mogelijk probleem is om te overwegen, is het dat de luidsprekers bedraad zijn. Draadloze luidsprekers elimineren het gedoe van het positioneren van uw luidsprekers op basis van de lengte van de meegeleverde draad. Maar deze set bevat ongeveer 30 meter luidsprekerkabel.

Over het algemeen biedt deze luidsprekerset voor thuisbioscopen de beste waarde voor het prijskaartje. De speakers zijn lichtgewicht en eenvoudig te monteren, terwijl het geluid helder en helder is.

Similar Posts