Blog Elektronica

Top 10 beste gaming-laptops in 2020

Gaming-laptops hebben meer stroom nodig dan een typische laptop als je de nieuwste games wilt spelen.

Hoe u de beste gaming-laptop kunt vinden

Als u de juiste laptop kiest, moet u uw opties vergelijken, functies bekijken en de technische specificaties van elke laptop onderzoeken. Hier zijn enkele van de gebieden waarop u zich moet concentreren:

 • RAM-geheugen)
 • CPU (processor)
 • Grafische kaart
 • Scherm grootte
 • Besturingssysteem

De eerste 2 overwegingen zijn het geheugen en de verwerkingskracht van de laptop. Voor een modern spelsysteem heb je minimaal 4 GB RAM nodig. Bij voorkeur wil je zelfs meer dan 4 GB. Schaf voor de processor in ieder geval een dual-coreprocessor aan.

Als u van plan bent uw laptop te gebruiken om te gamen, wilt u misschien een laptop met een speciale videokaart zoeken. Anders zijn de games die u speelt afhankelijk van het beschikbare RAM-geheugen.

Zelfs met veel RAM werken sommige topgames niet met een grafische kaart. Als de laptop die je kiest geen aparte grafische kaart heeft, zorg er dan voor dat deze een upgrade ondersteunt.

Klik hier voor Top 10 beste draadloze toetsenborden in 2021

De schermgrootte kan ook belangrijk zijn. Bij de meeste games wilt u een zo groot mogelijk scherm. Maar dit zal ook leiden tot een lagere levensduur van de batterij en een groter verbruik van bronnen. Dus als u een groter scherm wilt, moet de laptop ook een aanzienlijke hoeveelheid RAM en verwerkingskracht hebben.

Als het om het besturingssysteem gaat, heb je over het algemeen 3 opties. Je hebt Windows, Mac OSX en Linux. Er is ook een Steam-versie van Linux. Voor de beste compatibiliteit wilt u een Windows-computer. Er wordt echter ook een aanzienlijk aantal titels uitgebracht voor Mac OSX.

Beste gaming-laptops in 2021

Nu je weet waar je op moet letten, is hier de lijst met de 10 beste gaming-laptops in 2021.

10. Alienware FHD 15,6-inch gaminglaptop Intel Core i7

De eerste is deze 15,6-inch gaming-laptop. Het beschikt over een Intel Core i7-processor en 16B aan DDR3L SDRAM. Hier is een nadere beschouwing van de technische specificaties:

 • Intel Core i7-processor
 • NVIDIA GeForce GTX 970M grafische kaart
 • 16 GB DDR3L SDRAM
 • 1 TB harde schijf en 128 GB solid-state drive
 • 15,6 inch scherm

Alienware is een bedrijf dat bekend staat om het produceren van high-end spelcomputers. Met deze laptop hebben ze een solide gamingmachine gebouwd met krachtige technische specificaties.

Waarom staat deze krachtige gaming-laptop pas op de 10e plek in deze lijst? Er zijn verschillende redenen. Ten eerste is het alleen beschikbaar via externe verkopers op , wat betekent dat u niet kunt profiteren van verzending. Het heeft ook geen optische drive. Er is geen cd- of dvd-station. Maar als u uw games voornamelijk downloadt, zou dit geen groot probleem moeten zijn.

Over het algemeen is dit een krachtige gaming-laptop met een paar beperkingen. Als u voorbij deze problemen kunt komen, houd deze laptop dan in uw overwegingen.

9. LG Gram 14Z970 i7 14-inch touchscreen-laptop

De volgende is een 14-inch gaming-laptop, ook met een Intel Core i7-processor. Het beschikt over een batterij die lang meegaat en een full HD IPS-touchscreen. De technische details zijn onder meer:

 • Intel Core i7-processor
 • 8 GB RAM
 • 256 GB SSD-station
 • 14-inch touchscreen-display

Als je een gaming-laptop wilt, is dit een geweldige optie. Het heeft een verlicht toetsenbord om in het donker te spelen, samen met meerdere ingangen. Dit omvat een type-C USB-aansluiting.

Deze laptop heeft een iets kleiner scherm. Met 14 inch is dit kleiner dan veel van de andere laptops. Maar dit is ook een touchscreen-display. Een ander probleem is het ontbreken van een speciale grafische kaart. De games die u speelt, moeten op het RAM-geheugen vertrouwen. Deze laptop heeft 8 GB RAM maar kan worden opgewaardeerd naar 16 GB.

Moet je deze laptop aanschaffen? Dat hangt af van uw wensen. Het heeft solide functies, waaronder het touchscreen-display en de opname van een solid-state drive. Het bevat echter ook geen aparte grafische kaart. Dit kan de speelopties van uw videogames beperken.

8. De Razer Blade GeForce GTX 1060 14-inch HD-gaminglaptop

De volgende is een gaming-laptop met een extreem dunne behuizing. Het is lichtgewicht maar nog steeds krachtig. Hier zijn enkele van de andere kenmerken en details:

 • Intel Core i7-processor
 • NVIDIA GeForce GTX 1060 grafische kaart
 • 16 GB RAM
 • 512 GB solid-state schijf
 • 14 inch scherm

Wat zijn de voordelen van deze laptop? Het heeft een Intel Core i7-processor en 16 GB RAM. Het slanke ontwerp is ook handig als u van plan bent om onderweg te gamen.

Er zijn een aantal nadelen. Ten eerste is er de prijs. Deze laptop kost meer dan $ 2000, wat aan de hoge kant van de gaming-laptopprijzen ligt. Net als het vorige item heeft het ook een kleiner scherm dan uw andere opties. Met een 14 inch scherm is het scherm iets kleiner dan de standaard 15,6 inch schermen van andere laptops.

Uiteindelijk is dit nog steeds een solide keuze. Het is extreem dun en licht van gewicht. Het heeft ook een krachtige grafische kaart en een grote solid-state drive. Deze machine is VR-ready en zou de nieuwste games op de markt moeten ondersteunen.

7. Eluktronics P650HP6 15,6-inch FHD 1080p IPS-laptop met grafisch ontwerp

Deze volgende laptop is misschien wel een van de krachtigere opties in deze lijst. De CPU, RAM en grafische kaart zijn allemaal van topklasse. Maar voordat u voor deze laptop kiest, moet u de verschillende voordelen en functies verkennen:

 • Intel Core i7-processor
 • NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB grafische kaart
 • 16 GB DDR4 RAM
 • 1 TB harde schijf en 256 GB solid-state drive
 • 15,6 inch scherm

Deze laptop bevat 2 harde schijven: een harde schijf van 1 TB en een solid-state schijf van 256 GB. De solid-state schijf is groot genoeg voor het besturingssysteem en de applicaties, terwijl de harde schijf van 1 TB meer dan genoeg ruimte biedt voor al het andere.

Wat zijn de nadelen? Deze machine heeft veel kracht, maar sommige componenten zijn van generieke bedrijven. U krijgt geen laptop die is gebouwd met onderdelen van bekende merken. Maar u krijgt ook een goede deal voor een krachtige laptop. Met verschillende generieke componenten is deze laptop verkrijgbaar voor een fractie van wat u zou betalen voor een vergelijkbare machine.

6. CUK MSI GE62VR Apache Pro VR-ready laptop

Uw volgende optie is een VR-ready gaming-laptop met een NVIDIA grafische kaart en het standaard 15,6-inch scherm – en deze details:

 • 6e generatie Intel Core i7-processor
 • NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB grafische kaart
 • 12 GB RAM
 • 1 TB harde schijf en 128 GB solid-state drive
 • 15,6 inch scherm

Wat moet je weten over deze laptop? Het heeft 12 GB DDR4 RAM, wat voldoende is voor de meeste games.

Er zijn geen grote nadelen aan deze laptop. Het heeft echter wel een 6e generatie Intel Core i7-processor. Veel van de andere laptops bevatten een Intel Core-processor van de 7e generatie. Ook laat de 128 GB SSD niet veel ruimte over voor extra toepassingen. Maar het heeft wel een harde schijf van 1 TB.

Het komt erop neer dat deze laptop alles biedt wat nodig is om de nieuwste games te spelen. Het is ook VR-klaar.

Klik hier voor de 10 beste draadloze toegangspunten voor computernetwerken in 2021

5. Dell 15,6-inch gaminglaptop (6e generatie Intel Quad-Core i5-processor)

De volgende laptop is een gaming-laptop van Dell. Het bevat een Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en een NVIDIA grafische kaart. Hieronder ziet u enkele van de belangrijkste kenmerken en voordelen:

 • 6e generatie Intel Core i5-processor
 • NVIDIA GeForce GTX 960M grafische kaart
 • 8 GB DDR3 RAM
 • 256 GB SSD-station
 • 15,6 inch scherm

Hoewel deze laptop enigszins verouderd is, biedt hij nog steeds voldoende RAM en verwerkingskracht om de meeste games te spelen. Hoewel u op een gegeven moment misschien het RAM-geheugen wilt upgraden. Ook biedt de meegeleverde SSD van 256 GB mogelijk niet genoeg opslagruimte voor meer dan een paar games.

Dit is een betaalbare gaming-laptop met tal van geweldige functies. Er zijn echter verschillende nadelen. Ten eerste maakt dit gebruik van een Intel Core i5-processor, wat een stap lager is dan de i7-CPU’s die in de meeste andere laptops worden aangetroffen. Een ander probleem is het gebruik van DDR3 RAM. De nieuwste generatie gaming-laptops maakt al gebruik van DDR4 en DDR5 RAM.

Over het algemeen is deze laptop van grote waarde. Je krijgt een degelijke laptop voor een lage prijs.

4. Signature Edition Lenovo 15,6-inch hoogwaardige zakelijke en gaming-laptop

Dit is de enige laptop in de lijst met een AMD-processor. De Radeon R7-processor is een 2,1 GHz-processor met turboboost en gedeeld grafisch geheugen. Een solide optie, u profiteert van de volgende voordelen en details:

 • Quad-core AMD FX-7500-processor
 • AMD Radeon R7 met gedeeld grafisch geheugen
 • 16 GB DDR3 RAM
 • 1 TB harde schijf
 • 15,6 inch scherm

Waarom zou u deze laptop overwegen? Ten eerste heeft het 16 GB RAM en een harde schijf van 1 TB. Het heeft ook 1 USB 3.0-ingang en 2 USB 2.0-ingangen. Er is geen junkware of bloatware geïnstalleerd op het basisbesturingssysteem. U krijgt gewoon Windows 10 Home 64-bit. Het heeft ook een fatsoenlijke batterij, met een batterijduur tot 5 uur. De levensduur van de batterij wordt echter aanzienlijk verkort bij het spelen van de nieuwste videogames.

De enige nadelen zijn klein. Een probleem is dat dit DDR3 RAM gebruikt. Verschillende van de andere laptops in deze lijst gebruiken DDR4 RAM. Het heeft ook geen aparte grafische kaart. In plaats daarvan moet je vertrouwen op de kracht van de processor en de 16 GB RAM om je videogames te spelen. Over het algemeen is dit nog steeds een goede optie, aangezien het de helft van de prijs van sommige andere gaming-laptops kost.

3. MSI GE72VR Apache 17,3-inch notebook uit 2017

Hier is een kwaliteitslaptop met veel opslagruimte en een groter scherm. Nogmaals, deze laptop bevat de Intel Core i7-processor. Hieronder vind je de voor-, nadelen en features:

 • Intel Core i7-processor
 • GTX 1060 grafische kaart
 • 16 GB RAM
 • 1 TB harde schijf
 • 17,3-inch scherm

Het grote voordeel van deze laptop ten opzichte van de andere opties is het grotere scherm en de twee harde schijven. Je krijgt een 17,3 inch scherm, terwijl de meeste andere laptops een 15,6 inch scherm gebruiken. De twee harde schijven zijn een solid-state drive en een harde schijf. De SSD heeft 512 GB opslagruimte, terwijl de HD 1 TB opslagruimte heeft.

Er zijn geen belangrijke nadelen. Deze laptop is echter een beetje duur. In deze lijst vindt u meer betaalbare opties. Als de kosten een factor zijn, vergelijk dan enkele van de andere keuzes. Zo niet, zorg er dan voor dat u deze laptop in overweging neemt. Het heeft Windows 10, een geweldige grafische kaart en genoeg RAM om de nieuwste generatie videogames te laden.

2. Asus ROG STRIX Core i7 2,6 GHz dunne en lichte gaminglaptop

Op nummer 2 staat een dunne, lichtgewicht gaming-laptop. Het heeft een 15,6-inch scherm en een NVIDIA GTX 1050 grafische kaart. Andere handige functies zijn onder meer de grote solid-state drive. Dit zijn de belangrijkste voordelen en technische specificaties:

 • 7e generatie Intel Core i7-processor
 • NVIDIA GTX 1050 grafische kaart
 • 16 GB DDR4 RAM
 • SSD van 1 TB
 • 15,6 inch scherm

Solid State-schijven zullen minder snel beschadigd raken of defect raken. En ze hebben snellere gegevensoverdrachtsnelheden. Hierdoor kan uw computer snel opstarten en kunnen de games snel worden geladen. Met deze laptop haal je een 1 TB solid state drive in huis, dat is meer dan genoeg ruimte voor het besturingssysteem en een verzameling high-end videogames.

Zoals verwacht is de batterijduur niet geweldig. Je krijgt ongeveer 5 uur als je geen grafisch intensieve games speelt. Maar als je een van de nieuwste videogames speelt, gaat de batterij mogelijk maar een uur of twee mee. Zoals bij de meeste gaming-laptops, moet u deze waarschijnlijk de meeste tijd aangesloten laten.

Uiteindelijk heeft deze gaming laptop alles wat je nodig hebt om gaming mobiel te maken. Verwacht echter niet langer dan een uur of twee te spelen zonder toegang tot een stopcontact.

1. Acer Aspire VX 15 gaming-laptop

Bovenaan de lijst staat deze gaming-laptop met een krachtige grafische kaart, veel RAM en een solid-state harde schijf. Het zou voldoende moeten zijn om de nieuwste spellen te spelen, dankzij de volgende details:

 • 7e generatie Intel Core i7-processor
 • NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafische kaart
 • 16 GB DDR4 RAM
 • 256 GB SSD
 • 15,6 inch scherm

Deze gaming laptop wordt aangedreven door een 7e generatie Intel Core i7 processor. Het biedt rekenkracht tot 3,8 GHz. Andere voordelen zijn onder meer 16 GB DDR4 RAM en een harde schijf van 256 GB. De solid state drive zorgt ervoor dat de laptop snel opstart en games laadt. Het heeft een 15,6-inch IPS-breedbeeldscherm.

Al met al is dit de beste keuze voor iedereen die in 2021 een gaming-laptop wil. Hij beschikt over een van de krachtigste processors die beschikbaar zijn voor laptops, samen met veel RAM en een geweldige grafische kaart.

Similar Posts