Blog Tuinieren

Top 10 beste elektrische kettingzagen in 2021

Niet iedereen heeft eigenlijk een kettingzaag nodig. Mensen die in de stad wonen, hebben er hoogstwaarschijnlijk nooit een nodig. Degenen die een huis buiten de stad hebben, hebben in bepaalde situaties mogelijk een kettingzaag nodig. Het is nog steeds een zeldzame gelegenheid dat iemand daadwerkelijk een kettingzaag gebruikt, daarom heeft het geen zin om er teveel voor te betalen. Voor een gewone gebruiker zou een goedkope kettingzaag voldoende moeten zijn. Het moet ook onderhoudsarm, veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Elektrische kettingzagen vullen dit exacte gat. Ze zijn gemaakt om goedkoop, functioneel en gebruiksvriendelijk te zijn. Maar omdat ze niet veel geld kosten, wil dat nog niet zeggen dat ze slecht gemaakt zijn. Een elektrische kettingzaag kan vele jaren meegaan, vooral omdat ze in de handen van een eenvoudige huiseigenaar in een ander tempo verslijten.

Het meest voorkomende gebruik voor een elektrische kettingzaag is het snoeien van struiken of het kappen van kleine bomen of takken. Er zijn in principe twee soorten. Er zijn kettingzagen die worden aangedreven door een batterij en er zijn snoerzagen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen die duidelijk zullen worden als we door de modellen duiken die voor onze lijst zijn geselecteerd. De overgrote meerderheid van de modellen die op onze lijst zijn gekomen, is goedkoop en redelijk betrouwbaar. Ze zijn niet gemaakt voor intensief gebruik, maar voor een eenvoudige huiseigenaar die wat werk in de tuin moet doen, zouden ze precies goed moeten zijn.

Beste elektrische kettingzagen in 2021

Om het kort te houden, gaan we meteen naar onze lijst met de beste 10 elektrische kettingzagen voor beoordelingen van huiseigenaren in 2021.

10. Ivation 16-inch 15,0 AMP elektrische kettingzaag

Ivation 16 inch elektrische kettingzaag is misschien niet het krachtigste model op onze lijst, maar het klaart de klus. Het is een model met snoer, een elektromotor van 15,0 ampère en een automatisch oliesysteem. Dit betekent dat het niet of nauwelijks onderhoud vereist. De kettingzaag wordt geleverd met een Oregon-ketting die goed zou moeten zijn voor de meeste lichte klussen en een oliereservoir met een niveau-indicator. De kettingzaag vereist geen gereedschap om te worden gemonteerd en heeft een ingebouwde kettingbreuk voor extra veiligheid.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Ingebouwde kettingrem
 • Elektrische motor van 15,0 ampère

Nadelen

 • De ketting is niet erg duurzaam

Ook al valt er weinig te klagen over de kettingzaag, hij heeft wel één probleem. De ketting die voor dit specifieke model wordt gebruikt, is niet erg betrouwbaar. Er zijn meldingen van sommige gebruikers dat het een beetje te gemakkelijk breekt. De oplossing is om een ​​compatibele ketting van hogere kwaliteit te krijgen.

9. GreenWorks 20332 14,5 Amp 18-inch kettingzaag met snoer

GreenWorks is zeker een merk waarmee de meeste mensen bekend zijn. Hun elektrische kettingzaag 20332 heeft verschillende voordelen ten opzichte van de meeste van hun modellen. Het is een elektrisch model met een krachtige motor van 14,5 ampère en een staaf van 18 inch waarmee groot vuil gemakkelijk kan worden opgeruimd. Het model is zo ontworpen dat er helemaal geen gereedschap voor nodig is om de ketting te spannen of verschillende aanpassingen te maken. Het heeft ook een auto-oliesysteem dat ervoor zorgt dat de kettingzaag goed wordt gesmeerd en dus zeer weinig onderhoud vereist.

Voordelen

 • Auto-oiler voor betere smering
 • Elektromotor van 14,5 ampère
 • 18-inch zaagblad en ketting

Een probleem dat voor sommige gebruikers kan optreden, zijn olielekken. Dit overkomt niet iedereen. Het lijkt gewoon iets te zijn dat in zeldzame gevallen gebeurt. Het kan vervelend zijn omdat het vrijwel onderhoudsvrij zou moeten zijn en degenen met dit probleem constant het oliepeil moeten controleren.

8. Earthwise CS30116 16-inch 12-Amp elektrische kettingzaag met snoer

Earthwise CS30116 is een geweldige kettingzaag voor mensen met een beperkt budget. Dit goedkope model maakt gebruik van een bescheiden maar degelijke elektromotor van 12 ampère en heeft een 16-inch stuur met een Oregon-ketting. De behuizing van de unit is grotendeels gemaakt van plastic met een ergonomische handgreep en een veiligheidsknop. Het is een model met snoer dat volledig gemonteerd in de verpakking wordt geleverd. De ketting kan zonder gereedschap worden gespannen, terwijl de kettingzaag zelf vrij licht en gemakkelijk te gebruiken is.

Voordelen

 • 16 inch zaagblad met Oregon ketting
 • 12 amp elektrische motor
 • Kettingafstelling zonder gereedschap

De kettingzaag is ontworpen voor lichte tot middelzware klussen. Helaas is de gebruikte elektromotor niet zo krachtig. Hij kan lichte tot middelzware klussen aan, maar als het om de moeilijke dingen gaat, zal hij niet krachtig genoeg blijken te zijn.

7. Oregon CS1500 Zelfslijpende elektrische kettingzaag

Oregon CS1500 is een interessante keuze voor huiseigenaren die niet van gereedschap houden dat onderhoud nodig heeft. Het is een van de weinige modellen met een zelfslijpend systeem. Het is ook koord, lichtgewicht en zeer gemakkelijk te gebruiken. Voor deze specifieke kettingzaag werd een elektromotor van 15 ampère gebruikt en een grote 18-inch zaagblad. Zoals verwacht heeft de kettingzaag een gereedschapsloos kettingspansysteem en is hij automatisch oliën. Qua veiligheid heeft de kettingzaag een ingebouwde kettingbreuk.

Voordelen

 • Elektrische motor van 15 ampère
 • 18-inch zaagblad
 • Kettingspanner zonder gereedschap

Het interessante aan deze specifieke kettingzaag is dat de ketting van tijd tot tijd wegglijdt. Dit gebeurt omdat het mogelijk niet goed is gespannen. Meerdere mensen hebben dit probleem gemeld, maar ze zijn erin geslaagd het op te lossen na enige tijd te hebben besteed aan het correct afstemmen.

6. GreenWorks 20222 14-inch elektrische kettingzaag 9 ampère

De elektrische kettingzaag GreenWorks 20222 is om één belangrijke reden een goede keuze. Het is extreem goedkoop en toch heel behoorlijk. Het model is voorzien van een 9 ampère elektromotor en een 14 inch geleiderail. Dit betekent dat hij veel compacter is dan een gewone kettingzaag met een 18 inch zaagblad, maar hij is ook veel gemakkelijker te hanteren. Het model heeft een automatische oliespuit en een kettingrem voor extra veiligheid. Qua gebruiksgemak heeft de kettingzaag een gereedschapsloos spansysteem en is hij vrij licht van gewicht.

Voordelen

 • Heel betaalbaar
 • Lichtgewicht en gebruiksvriendelijk
 • Kettingbreuk en automatisch smeren

Voor een elektrische kettingzaag is de 9 ampère motor een beetje klein. Hij levert niet genoeg kracht om zware klussen aan te kunnen. Als kettingzaag voor een gewone huiseigenaar kan hij alleen kleine en misschien matige taken aan.

5. Sun Joe SWJ701E 18-inch 14 Amp elektrische kettingzaag

Sun Joe SWJ701E elektrische kettingzaag biedt uitstekende waarde voor de prijs. De kettingzaag gebruikt een krachtige motor van 14 ampère die zelfs moeilijke zaagklussen aankan. De kettinggeleider is 45 cm lang en heeft een zelfsmerend systeem. Net als bij andere kettingzagen wordt de Sun Joe geleverd met een Oregon-zaagblad en een terugslagremfunctie voor extra veiligheid. Om het gebruik nog gemakkelijker te maken, gebruikten de fabrikanten lichtgewicht materialen en een ergonomische handgreep met beschermkap.

Voordelen

 • Goedkoop
 • 14 amp elektrische motor
 • 18 inch kettinggeleider met Oregon-zaagblad

Nadelen

Een probleem dat het meest zal opvallen, is dat de ketting na verloop van tijd meer losraakt dan bij andere kettingzagen. Het is vrij eenvoudig aan te passen omdat het een gereedschaploos ontwerp heeft, maar het kan vervelend zijn omdat het vaker dan normaal moet worden gedaan.

4. Remington RM1425 Limb N Trim 8 Amp 14-inch elektrische kettingzaag

Remington biedt niet veel verschillende kettingzagen aan. Ze hebben maar een paar modellen, maar de meest populaire elektrische is de RM1425. De kettingzaag is vrij goedkoop en redelijk goed in het uitvoeren van kleine en middelzware taken. Het maakt gebruik van een 8 ampère motor en heeft een 14-inch lage terugslagstang. De kettingzaag wordt volledig gemonteerd geleverd. Het enige dat nodig is, is om de spanning in de ketting aan te passen met behulp van de stelschroef die in de set zit. Het heeft ook een oliesysteem dat wordt geactiveerd met een druk op de knop.

 • Heel goedkoop
 • Lichtgewicht
 • 8 ampère motor en 14-inch stang

Nadelen

 • Niet geschikt voor moeilijke taken

De 8 ampère motor is vrij klein en zal geen moeilijke taken aankunnen. Het lijkt erop dat de kettingzaag is gemaakt voor kleine, reguliere taken op het erf. Dit helpt ook om het prijskaartje te verlagen, omdat de motor een beetje goedkoper is.

3. Worx WG304.1 elektrische kettingzaag

De Worx WG304.1 elektrische kettingzaag is een goede keus voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar stuk gereedschap om hen op het erf te helpen. Het is een krachtige kettingzaag die is uitgerust met een motor van 15 ampère. Hierdoor is hij krachtig genoeg om zelfs de zwaarste klussen aan te kunnen. Zoals bij de meeste van hun andere kettingzagen, voegde Worx hun zelfspannende kettingsysteem en de ingebouwde kettingrem toe voor extra veiligheid. Last but not least wordt de kettingzaag volledig gemonteerd geleverd en krijgt u 3 jaar fabrieksgarantie.

Voordelen

 • Heel krachtig
 • Motor van 15 ampère
 • Automatisch spansysteem en kettingrem

Het is een beetje ongebruikelijk dat een Worx-kettingzaag problemen heeft met de ketting. De kettingzaag WG304.1 heeft de neiging om kettingproblemen te ervaren, omdat deze vaker dan normaal loskomt, vooral wanneer deze wordt gebruikt voor zware klussen. Het is gemakkelijk om het weer op zijn plaats te klikken, maar dit kan vervelend zijn als het te vaak gebeurt.

2. GreenWorks 20322 G-MAX 40V 16-inch snoerloze kettingzaag

GreenWorks 20322 G-MAX is een van de weinige snoerloze kettingzagen die op onze lijst is terechtgekomen. Het is een elektrische kettingzaag op batterijen met een hoogwaardige constructie en toch een bescheiden prijskaartje. Zijn borstelloze motor met hoog koppel heeft minder trillingen en een stille werkingsmodus. Qua veiligheid heeft de kettingzaag een ketting met lage terugslag en een kettingrem. Onderhoud is vrij eenvoudig omdat het een automatisch oliesysteem heeft, terwijl de batterij een behoorlijk bereik biedt wanneer deze volledig is opgeladen.

Voordelen

 • Heel krachtig
 • Batterij met hoge capaciteit
 • Ingebouwde kettingrem en een lage terugslag

Het gebruik van een krachtige motor betekent ook dat de kettingzaag een groot accupakket nodig heeft. Dit vertaalt zich in dat er veel gewicht wordt toegevoegd, waardoor het een beetje moeilijker te gebruiken is dan een gewone elektrische kettingzaag met snoer. Het compenseert wel het feit dat het veel mobiliteit biedt.

1. BLACK + DECKER LCS1020 20V MAX lithium-ion kettingzaag

De BLACK + DECKER LCS1020 is een geweldige elektrische kettingzaag. Het is een model op batterijen, maar verrassend genoeg is het niet zo zwaar. Het maakt gebruik van een 20 volt lithiumbatterij die in de set is inbegrepen en heeft een degelijke elektrische motor. Het model maakt gebruik van een 10 inch Oregon lage terugslagstang en heeft een gereedschapsloos spansysteem. Hij heeft ook een kettingrem en is heel gemakkelijk af te stellen. Last but not least is de kettingzaag nagenoeg onderhoudsvrij en wordt hij volledig gemonteerd geleverd.

Voordelen

 • Zeer compact en lichtgewicht
 • Kettingspansysteem zonder gereedschap
 • Oplaadbare batterij inbegrepen in de set

De meeste andere kettingzagen op onze lijst hebben een automatische olieman. Voor dit specifieke model is de olieman handmatig. Kortom, de gebruiker moet op de olieknop drukken om het goed te laten oliën. Het werkt prima zolang de gebruiker niet vergeet het in te oliën wanneer dat nodig is.

Welke kettingzaag moet je gebruiken?

Er zijn veel verschillende elektrische kettingzagen om uit te kiezen en de meeste zijn redelijk goed als de verwachtingen kloppen. Eerlijk gezegd is geen enkele elektrische kettingzaag krachtig genoeg om een ​​grote boom om te hakken. Ze kunnen kleine struiken en takken aan, maar meer niet. Om zwaardere klussen aan te kunnen, hebben ze grotere elektromotoren nodig die te veel zwaarder worden. Voor onze lijst hebben we een aantal geweldige elektrische kettingzagen uitgekozen en dit is waar u op moet letten bij het vergelijken:

 • Met snoer of op batterijen? Accu-aangedreven kettingzagen zijn geweldig in termen van mobiliteit, maar ze hebben verschillende nadelen. De grootste is de kracht. Ze gebruiken kleinere elektromotoren. Ook voegt de batterij veel gewicht toe, waardoor ze moeilijker te gebruiken zijn.
 • Lengte kettingblad: De lengte van het blad is belangrijk. Voor moeilijk bereikbare plaatsen geldt: hoe langer de balk, hoe beter. Voor gewone kleine klussen is het beter om iets kleiner te kopen, omdat het ze lichter en zelfs een beetje veiliger maakt.
 • Handmatig of automatisch smeren? Auto-oliesystemen maken kettingzagen veel handiger in termen van onderhoud, maar het kan ook leiden tot vrij veelvoorkomende problemen, zoals olielekken. Bij modellen die handmatig moeten worden geolied, komen olielekken niet zo vaak voor.

Similar Posts